Predsjednik Sabora Jandroković: Nova plenarna sjednica bez prekida do 13. srpnja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika, izvijestio je kako će 11. travnja 2018.  započeti predstojeća, 8. plenarna sjednica Sabora, koja će, bez ikakvih prekida, trajati sve do sredine srpnja, odnosno ustavne stanke. Predsjedništvo Sabora utvrdilo je dnevni red, na kojemu je privremeno 91 točka, no taj će se dnevni red dopuniti odmah u ponedjeljak uoči početka plenarnog zasjedanja, nakon što Vlada u Sabor pošalje zakonske prijedloge sa svoje ovotjedne sjednice.

- Nakon rasprave, dogovorili smo se da ćemo raditi bez prekida od 11. travnja do 13. srpnja. U početku je bila planirana jedna manja stanka u jednom tjednu, no tijekom rasprave bila su podijeljena mišljenja, jer su neki tražili da se radi bez prestanka dok su neki tražili da zastupnici trebaju imati jedan tjedan u ta tri mjeseca kako bi više obveza odradili na terenu. S obzirom na raspravu, procijenio sam da je bolje tako, pa ćemo raditi bez prestanka, poručio je predsjednik Sabora Jandroković te dodao: "U ponedjeljak ću vas točno izvijestiti o dinamici rada. Uglavnom u prva dva tjedna bit će raspravljene sve točke koje zanimaju i novinare i hrvatsku javnost", najavio je Jandroković.

Nakon aktualnog prijepodneva kada će zastupnici postavljati pitanja Vladi Republike Hrvatske, kazao je, kreće dinamično zasjedanje s puno važnih točaka dnevnog reda. - U prvim tjednima će biti raspravljena i točka dnevnog reda koja se tiče zahtjeva za opozivom potpredsjednice Vlade. Mislim da sukladno zakonu ona mora biti raspravljena do 19. travnja. Isto tako, u početku zasjedanja bit će i točka dnevnog reda oko Istanbulske konvencije, rekao je Jandroković.

Najavio je i rad sukladno usvojenom novom Poslovniku Hrvatskoga sabora  te istaknuo: "Imamo nova pravila, i danas se razvila rasprava oko uvrštavanja točaka koje dolaze iz oporbe. Kao predsjedavajući uvrstit ću i više njihovih točaka", rekao je Jandroković nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika.

Predsjedništvo Hrvatskoga sabora na sjednici je prihvatilo prijedlog za dodjelu Povelje Hrvatskom Crvenom križu.

Author: Ured predsjednika Sabora