Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković primio veleposlanika Austrije Andreasa Wiedenhoffa

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković primio je danas austrijskoga veleposlanika Andreasa Wiedenhoffa. 

Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj i prioritetima nove hrvatske vlade. – Financijska disciplina, ekonomske reforme i poboljšanje investicijske klime glavni su ciljevi aktualne Vlade RH, istaknuo je predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković. 

Razgovaralo se i odnosima Hrvatske sa susjednim zemljama, pri čemu je Jandroković istaknuo kako im Hrvatska nastoji pomoći svojim znanjem i iskustvima na njihovu europskom putu. 

Sugovornici su razgovarali i o najvećem izazovu Europske unije - izbjegličkoj krizi, njezinim posljedicama te mogućnostima za rješenje nastale situacije. Gordan Jandroković i Andreas Wiedenhoff podupiru zajednički „europski“ pristup problemu. – Suradnja svih članica na temeljima solidarnosti jedino je rješenje za ovu izbjegličku krizu, istaknuo je veleposlanik Wiedenhoff. U nastavku je bilo riječi o modalitetima suradnje Vlade i Hrvatskoga sabora u europskim poslovima. 
 

Author: Služba za medije