Potpredsjednica Sabora Vesna Pusić primila ruskoga veleposlanika Azimova

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Vesna Pusić održala je u utorak sastanak s veleposlanikom Rusije u Hrvatskoj Anvarom Azimovom. 

- S optimizmom gledamo na daljnji razvoj odnosa Hrvatske i Rusije, rekao je na početku sastanka veleposlanik Azimov. - Razmjena posjeta na razini dvaju parlamenata, posebno realizacija posjeta najviših saborskih dužnosnika i članova Odbora za vanjske poslove Rusiji, može dati nov poticaj unapređenju parlamentarne suradnje, dodao je. 

Izrazio je nadu da će Hrvatska uskoro imenovati i novoga veleposlanika u Moskvi te da će s radom ponovno početi i Međuvladina rusko-hrvatska komisija za trgovinsko-ekonomsku i znanstveno-tehničku suradnju.

- Nastavak dijaloga hrvatskih i ruskih dužnosnika vrlo je važan, istaknula je potpredsjednica Sabora Pusić. - Potrebno je zajednički raditi na pronalaženju rješenja za brojne izazove i na međunarodnoj razini i u hrvatskome i ruskome susjedstvu, rekla je Pusić. 

Govorilo se i o nastavku jačanja gospodarske suradnje i mogućnostima ruskih ulaganja u Hrvatskoj. Veleposlanik Azimov najavio je da će se u ožujku ove godine u Zagrebu organizirati veliki forum na kojem će se okupiti brojni ruski industrijalci, poduzetnici i investitori.
 

Author: Služba za medije