Davorin Mlakar primio veleposlanika Maroka Moulaya Abbesa El Kadirija

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar primio je veleposlanika Maroka Moulaya Abbesa El Kadirija.

Veleposlanik Maroka Moulay Abbes El Kadiri uvodno je govorio o svojim impresijama o Hrvatskoj u kojoj boravi već tri godine. Pritom je istaknuo prirodne ljepote, dobar obrazovni sustav te dodao kako Hrvatska ima sve preduvjete za to da bude vrlo uspješna na različitim područjima. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar i veleposlanik Moulay Abbes El Kadiri u nastavku su razmijenili mišljenja o gospodarskoj suradnji dviju zemalja. – Uskoro se očekuje potpisivanje memoranduma o razumijevanju između dviju zemalja koji bi osigurao zakonski okvir za različite oblike suradnje, a posebno gospodarsku. Postoji i mnoštvo drugih mogućnosti koje bi donijele korist objema stranama, prije svega bolja kulturna, tehnička i znanstvena razmjena, složili su se sugovornici. 

Razgovarali su još i o političkoj situaciji u Maroku i drugim područjima sjeverne Afrike. Veleposlanik Moulay Abbes El Kadiri rekao je da je politička situacija stabilna, a zemlja ekonomski usmjerena. 
 

Author: Služba za medije