Ana Lovrin i Tanja Vrbat sastale se s kubanskom veleposlanicom Normom Goicoche Estenoz

Zagreb - Predsjednica Odbora za pravosuđe Ana Lovrin i voditeljica Hrvatsko-kubanske parlamentarne skupine prijateljstva Tanja Vrbat primile su u radni posjet veleposlanicu Republike Kube u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču Normu Goicoche Estenoz. 

Ana Lovrin i Norma Goicoche Estenoz konstatirale su da su odnosi Hrvatske i Kube dobri, no da postoji još veliki prostor za jačanje suradnje, posebno u turizmu koji zauzima bitnu ulogu u gospodarstvu obiju zemalja. U okviru razmjene stajališta o pravosuđu, Ana Lovrin i Norma Goicoche Estenoz složile su se da svi građani imaju pravo na pošteno i nepristrano suđenje te da sve države moraju pridonijeti poštivanju osnovnih ljudskih prava u cijelom svijetu. Sastanak je zaključen dogovorom o daljnjoj suradnji.
 

Središnja tema sastanka voditeljice Hrvatsko-kubanske parlamentarne skupine prijateljstva Tanje Vrbat i veleposlanice Republike Kube Norme Goicoche Estenoz bile su mogućnosti razvoja suradnje dviju zemalja. U tom smislu se razgovaralo o pozivu upućenom predsjedniku Hrvatskoga sabora, predsjedniku Odbora za vanjsku politiku te Hrvatsko-kubanskoj parlamentarnoj skupini prijateljstva za posjet Kubi. Tanja Vrbat naglasila je kako je potrebno produbljivati kontakte i razmjenu iskustava jer Hrvatska i Kuba imaju više dodirnih točaka. Sugovornice su se osvrnule i na aktualnu financijsku krizu i njezine učinke na ekonomije obiju zemalja. Zahvalivši na bogatoj aktivnosti Hrvatsko-kubanske parlamentarne skupine prijateljstva, veleposlanica Estenoz je još jednom uputila poziv hrvatskoj delegaciji za posjet Kubi.

Author: Služba za odnose s javnošću