Krešimir Ćosić primio državnog tajnika Republike Latvije

Zagreb - Krešimir Ćosić, voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a primio je u radni posjet Edgarsa Rinkevičsa, državnog tajnika Republike Latvije. Ćosić je naglasio kako je za Hrvatsku važno da postane članica NATO-a što je moguće ranije i stoga će joj od važnosti biti iskustva Latvije kao nove članice ovog saveza, a koja je zadovoljila njegove visoke standarde.  

Hrvatska će Vlada u sljedećem razdoblju posebice morati djelovati u smjeru otvorenog i konstruktivnog dijaloga s javnošću, gdje se primat stavlja na kontinuirano informiranje svih skupina hrvatskog društva i upoznavanje sa značenjem koji će za Hrvatsku imati pristup NATO-u. 

Državni tajnik Republike Latvije rekao je kako, poučen iskustvom svoje zemlje, može reći da informiranje putem kampanja ne daje rezultate na dulji period i da je u Latviji, koja je nova članica tog saveza, obavješćivanje javnosti trajan proces, kojim se ne promovira NATO sam po sebi, već se tim putem javnost informira o svim aktivnostima zemlje, vezanim uz NATO. Naglasio je znatan napredak na području domaćih reformi koje je Hrvatska napravila, a u okviru akcijskog plana za članstvo, što obuhvaća politička i ekonomska pitanja, zatim vojna i obrambena, pitanja resursa i financija, sigurnosna pitanja i konačno područje legislative.