Milorad Pupovac primio državnu tajnicu u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške

Zagreb - Zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac sastao se s državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške Elisabeth Walaas.
Čestitavši gospođi Walaas na novoj dužnosti, Milorad Pupovac prisjetio se njezinog prethodnog angažmana kao veleposlanice Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj. U uvodnom dijelu sastanka razgovaralo se o novoj Vladi Republike Hrvatske u kojoj je na dužnost potpredsjednika Vlade imenovan pripadnik srpske nacionalne manjine Slobodan Uzelac. Državna tajnica Kraljevine Norveške Elisabeth Walaas naglasila je da je mjesto potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, obnovu i povratak dobar pokazatelj kontinuiranog rada na poboljšanju položaja nacionalnih manjina u RH.

U nastavku razgovora razmijenjena su mišljenja o situaciji u regiji s posebnim osvrtom na stanje na Kosovu. Milorad Pupovac upoznao je gošću sa stajalištem srpske manjine u Republici Hrvatskoj o trenutačnoj situaciji, naglasivši kako međunarodna zajednica snosi veliku odgovornost za odgovorno usmjeravanje daljnjeg razvoja situacije na Kosovu. Dodao je kako bi se eventualna destabilizacija tog područja negativno reflektirala na čitavu regiju. 

Elizabeth Walaas rekla je kako Norveška pomno prati razvoj događaja te je još jednom istaknula važnost Hrvatske kao pozitivnog primjera za ostale zemlje regije. 

Author: Služba za odnose s javnošću