Predsjednik Sabora Željko Reiner primio dobitnike nagrade "Ponos Hrvatske"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner primio je dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu "Ponos Hrvatske". 

Dobitnicima nagrade Reiner je čestitao na njihovim dobrim djelima i nesebičnosti kojom su, kaže, zadužili mnoge. Istaknuo je kako mu je čast što je imao prigodu osobno se upoznati sa svakim dobitnikom nagrade i zahvaliti im na svemu što su učinili. 

- Kad kažem da sam ponosan jer sam vas imao priliku upoznati, onda je to odraz onoga što ste vi učinili, svaki u svom trenutku, šaljući pritom poruku dobrote, humanosti, hrabrosti koja mora biti inspiracija svima nama da budemo bolji i da više volimo svoga bližnjega, da se ponekad možda izložimo pogibelji, kao što su neki od vas učinili zbog dobra svog bližnjega. Takve poruke nam, pogotovo u ovom vremenu, itekako trebaju i vi ste ih poslali, a ja vam na njima od sveg srca zahvaljujem, kazao je Reiner.  

Nagradu "Ponos Hrvatske" ustanovio je 2005. godine dnevni list "24 sata", a 2008. godine osnovana je udruga Ponos Hrvatske koja okuplja dobitnike te prestižne nagrade. Dobitnici nagrade su "heroji su iz susjedstva", skromni ljudi koji su spremni spasiti ljudski život ne mareći za sebe, pomoći nepoznatom čovjeku u nevolji ili cijeli život posvetiti pomaganju drugima.

Author: Hina/Služba za medije