Vesna Pusić sastala se s predsjednikom Odbora za vanjske poslove srbijanskog parlamenta Mićunovićem

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić održala je sastanak s predsjednikom Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Srbije Dragoljubom Mićunovićem.

Predsjednik Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Srbije Dragoljub Mićunović uvodno je izjavio kako se nada da će i ovi susreti unaprijediti suradnju između dviju zemalja. Izvijestivši Vesnu Pusić o osnivanju skupine prijateljstva s Hrvatskom, upoznao je nazočne s aktualnim vanjskopolitičkim izazovima i prioritetima Republike Srbije. Posebno je izdvojio put prema Europskoj uniji te pitanje Kosova. 

Sugovornici su se složili da je regionalna suradnja nužna za očuvanje stabilnosti regije, a ujedno je i važan preduvjet za njezin napredak. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić rekla je kako je europski projekt dobar putokaz za provedbu reformi u vlastitim zemljama te podloga za buduću suradnju. Objasnivši ulogu i način rada Nacionalnog odbora u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, dodala je kako je Nacionalni odbora osnovan 2005. godine kao rezultat konsenzusa svih parlamentarnih stranaka. Zaključila je kako će mnoga iskustva Hrvatske biti korisna Srbiji u sljedećim etapama procesa pristupanja Srbije europskim integracijama.

Author: Služba za odnose s javnošću