Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Mario Zubović primio Odbor za europske poslove irskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović i članovi Odbora primili su Zajednički odbor za europske poslove parlamenta Republike Irske. 

Predsjednik Zajedničkog odbora za europske poslove irskog parlamenta Bernard Durkan uvodno je istaknuo da Irska podržava proširenje Europske unije te da očekuje pozitivan ishod na ponovljenom referendumu o Lisabonskom ugovoru u drugoj polovici ove godine. Durkan je naglasio kako vjeruje u budućnost Europske unije te u zajedničku komunikaciju starih i novih članica, velikih i malih zemalja Unije. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Mario Zubović predstavio je gostima iz Irske aktualnu političku situaciju u regiji, a posebno se osvrnuo na odnose Hrvatske s BiH te Srbijom. Mario Zubović istaknuo je kako Hrvatska ustrajno radi na dobrosusjedskim odnosima i s Bosnom i Hercegovinom i sa Srbijom, te da se zalaže za približavanje zemalja regije europskoj perspektivi. 

Razgovaralo se i o ekonomskoj budućnosti Europske unije s obzirom na aktualnu gospodarsku krizu.

Author: Služba za odnose s javnošću