Vesna Pusić primila Zajednički odbor za europske poslove irskog parlamenta

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je Zajednički odbor za europske poslove irskog parlamenta. Sastanku je prisustvovao i Milorad Pupovac, član Nacionalnog odbora.

Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić kazala je da su odnosi dviju zemalja prijateljski, a parlamentarnu suradnju istaknula je kao izrazito važnu. Pusić je zahvalila na sveukupnoj dosadašnjoj potpori Irske Hrvatskoj, a posebice u vezi sa članstvom Hrvatske u Europskoj uniji. U nastavku je predsjednica Nacionalnog odbora Pusić predstavila gostima ključne funkcije Odbora u pregovaračkom procesu Hrvatske s Europskom unijom. Razgovaralo se i o trenutačnoj blokadi pregovora i graničnom sporu sa Slovenijom te o političkoj situaciji u regiji.

Predsjednik Zajedničkog odbora za europke poslove irskog parlamenta Bernard Durkan naglasio je kako Irska podržava daljnje proširenje Europske unije. Bilo je riječi i o nadolazećem referendumu o Lisabonskom ugovoru koji se očekuje u drugoj polovici ove godine, pri čemu je Durkan kazao kako očekuje pozitivan ishod referenduma.

Author: Služba za odnose s javnošću