Članovi Odbora za europske integracije primili izaslanstvo parlamenta Kraljevine Švedske

Zagreb - Odbor za europske integracije Hrvatskoga sabora primio je Odbor za poslove Europske unije parlamenta Kraljevine Švedske. 

Članica Odbora za europske integracije Hrvatskoga sabora Marija Pejčinović Burić ukratko je izvijestila goste o ulozi Hrvatskoga sabora u pregovaračkom procesu s EU te o funkcijama i zadaćama Odbora za europske integracije i Nacionalnog odbora. 

Razgovaralo se i o prilagodbi hrvatskoga zakonodavstva pravnoj stečevini Europske unije, kao i o važnosti provedbe usklađenog zakonodavstva. Reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije i restrukturiranje brodogradnje Pejčinović Burić istaknula je kao najvažnija područja reformi. 

Predsjednica Odbora za poslove Europske unije Anna Marija Kinberg Batra kazala je kako Švedska čvrsto podupire pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Kinberg Batra posebno je istaknula da se Švedska zalaže za daljnje proširenje Europske unije te da očekuje što prije Hrvatsku kao punopravnu članicu Unije. 

Članica Odbora za europske integracije Pejčinović Burić zahvalila je na dosadašnjoj potpori Kraljevine Švedske Republici Hrvatskoj na njezinom putu prema Europskoj uniji. Bilo je riječi i o globalnoj financijskoj krizi, kao i o mogućim mjerama njezinog suzbijanja. 

Author: Služba za odnose s javnošću