Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković primio veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković primio je u posjet veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka. 

U uvodnome dijelu susreta predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković izvijestio je veleposlanika Levčenka o sudjelovanju na "Ukrajinskome tjednu" u Europskome parlamentu koji je zaključen jučer. Na konferenciji se razgovaralo o izgradnji kapaciteta za provedbu reformi i tehničkoj pomoći Europskoga parlamenta ukrajinskoj Verkhovnoj Radi. - Sudjelovao sam na raspravi o harmonizaciji nacionalnoga zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije s posebnim osvrtom na aktivnosti Sabora u pretpristupnome procesu, pojasnio je Jandroković. 

Sugovornici su razmijenili mišljenja o modalitetima buduće parlamentarne suradnje dviju zemalja. Istaknuta je potreba bolje suradnje i razmjene iskustava dvaju odbora za europske poslove s naglaskom na hrvatska iskustva iz pregovaračkoga procesa koja mogu pomoći Ukrajini. U tom kontekstu predsjednik Odbora za europske poslove Jandroković trebao bi uskoro posjetiti Odbor za europske poslove Verkhovne Rade. 

Razgovaralo se i o aktualnoj  političkoj situaciji u Ukrajini s fokusom na Donbas i Krim te o provedbi sporazuma iz Minska. 

Veleposlanik Levčenko ovom je prigodom uputio poziv Gordanu Jandrokoviću za izložbu fotografija Donbas: mir i rat koja će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 15. ožujka.
 

Author: Služba za medije