Hrvatski sabor organizira mrežno kviz-natjecanje za učenike osnovnih škola

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizira treće po redu mrežno kviz-natjecanje učenika osnovnih škola pod nazivom „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“. 

Natjecanje u formi kviza putem interneta, uz informatičku podršku CARNet-a, održat će se u petak, 4. ožujka 2016. s početkom u 13 sati. U natjecanju će sudjelovati tročlani timovi (i njihovi zamjenici) 72 škole iz cijele Hrvatske. Timovi su sastavljeni od učenika 6., 7. i 8. razreda koji će na pitanja kviza odgovarati istodobno, u elektroničkom obliku, iz svojih školskih informatičkih učionica. Za odgovor na ukupno 30 pitanja učenici će na raspolaganju imati 30 minuta. Kviz-pitanja sastavljena su na temelju nastavnoga plana i programa povijesti za 6., 7. i 8. razred i povezana su s kurikulumom građanskoga odgoja i obrazovanja. 

Cilj je natjecanja provjeriti znanje učenika osnovnih škola o Saboru i njegovoj ulozi u povijesti hrvatskoga naroda, ali i potaknuti najmlađe na učenje o suvremenome Saboru, načinu njegova rada, pravima i odgovornostima saborskih zastupnika, a u skladu s planiranim odgojnim ciljevima i obrazovnim postignućima iz kurikuluma građanskoga odgoja i obrazovanja. 
 

Author: Služba za medije