Andrej Plenković održao predavanje na temu "Mladi u EU"

Split - Predsjednik Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU i promatrač u Europskom parlamentu Andrej Plenković održao je predavanje na temu "Mladi u EU", u organizaciji Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Grada Solina, Europske udruge studenata prava i Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Splitu. 

U svom izlaganju zastupnik Plenković uvodno je govorio o radu i ulozi Europskoga parlamenta, posebno u svjetlu hrvatskoga pristupanja Europskoj uniji te o svojim iskustvima zastupnika promatrača. Zatim se osvrnuo na provedbu strategije Europa 2020. te dao prikaz najvažnijih programa i projekata EU-a namijenjenih pružanju podrške mladima vezanih uz smanjenje stope nezaposlenosti i mogućnosti zapošljavanja kao što su "Prilika za mlade", "Jamstvo za mlade", "Mladi na djelu", "Mladi za Europu" i dr. 

S obzirom na skoro održavanje prvih izbora za Europski parlament u Hrvatskoj, Plenković je zaključno istaknuo potrebu kontinuiranog informiranja građana o Europskoj uniji, a naročito mladih.
 

Author: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU