Zastupnik Veljko Kajtazi primio izaslanstvo Shito Ryu Karate Do Saveza Hrvatske

Zagreb – Zastupnik Veljko Kajtazi sastao se u Saboru s izaslanstvom Shito Ryu Karate Do Saveza Hrvatske, na čelu s tehničkim direktorom Bogdanom Lipićem.

Izaslanstvo se Kajtaziju, koji se i sam uspješno bavio karateom, obratilo za potporu u rješavanju statusa Shito Ryu Karate Do Saveza te poteškoća s kojima se u svome radu susreće. Budući da ova karate-tehnika nije priznata olimpijska disciplina, Savez svoj status nije uspio riješiti preko Hrvatskog olimpijskog odbora. Stoga ne dobiva novčanu pomoć ni na državnoj ni na lokalnoj razini te se dugi niz godina samofinancira, pojasnio je Lipić.

Savez se tako među ostalim samostalno skrbi i za dva mlada natjecatelja, Marka Hranića i Sharona Sinkovića, koji su također prisustvovali sastanku i koji postižu zapažene rezultate na natjecanjima, rečeno je na sastanku.

Uz potporu za odlazak hrvatske reprezentacije na Svjetsko prventsvo u Japanu u rujnu ove godine, financijska bi sredstva pomogla za nastavak rada Saveza i njegovih natjecatelja, sudjelovanje na međunarodnim seminarima i usavršavanjima, licenciranje sudaca i trenera te odlazak na međunarodna prvenstva, istaknuo je Lipić. Zaključivši sastanak, zastupnik Kajtazi obećao je učiniti sve u njegovoj moći kako bi Savezu pomogao riješiti probleme s kojima se trenutačno suočava.
 

Author: Klub zastupnika nacionalnih manjina