Voditelj Hrvatsko-slovenske međuparlamentarne skupine prijateljstva Mateljan održao sastanak sa slovenskim veleposlanikom Volkom

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-slovenske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Damir Mateljan i članovi Skupine sastali su se danas s veleposlanikom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Vojkom Volkom. 

Tom prigodom ih je slovenski veleposlanik izvjestio o aktualnoj sitaciji u Sloveniji i odnosima dviju država te pritom izrazio uvjerenje kako će uskoro biti postignut obostrano zadovoljavajuć dogovor oko donedavno postojećih spornih pitanja Ljubljanske banke. Volk smatra kako će dogovor omogućiti pravodobno ratificiranje ugovora o hrvatskom pristupanju u punopravno članstvo EU-a u slovenskom parlamentu. 

Voditelj Skupine Mateljan je naglasio dobre odnose stanovnika u pograničnim područjima dviju država, gdje je njihova suradnja skoro svakodnevna, a mnoga pragmatična pitanja rješavaju se u duhu dobrosusjedstva i na obostranu korist. 

Sugovornici su naglasili dobru vjeru u prevladavanje spornih pitanja u međusobnim odnosima te podcrtali važnost jačanja buduće međuparlamentarne suradnje u duhu međusobnog razumijevanja i uvažavanja.
 

Author: Hrvatsko-slovenska međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatskoga sabora