Damir Mateljan i Sonja König održali sastanak s otpravnikom poslova Veleposlanstva Republike Argentine

Zagreb - Članovi Hrvatsko-argentinske međuparlamentarne skupine prijateljstva Damir Mateljan i Sonja König sastali su se s otpravnikom poslova a.i. Veleposlanstva Republike Argentine u Budimpešti Claudiom Giacominom.

Damir Mateljan je uvodno izrazio dobrodošlicu u ime jedne od najbrojnijih skupina prijateljstva, čija je brojnost jedan od dokaza velikog prijateljstva između dviju država. 

Obje strane su se osvrnule na ulogu parlamentarnih skupina prijateljstva koje mogu poslužiti kao alat za kreiranje ambijenta i podloge za ostvarivanje raznih projekata između dviju zemalja te je istaknuta važnost osnivanja međuparlamentarne skupine prijateljstva s Hrvatskom u argentinskom parlamentu.

Mateljan je također istaknuo iznimno zadovoljstvo suradnjom na području kulture za koju je ocijenio da je na visokoj razini.

Giacomino je iskazao zadovoljstvo odnosima Hrvatske i Argentine te je naglasio da između dvije države ne postoje otvorena politička pitanja. Također je potvrdio dobru suradnju na političkom i kulturnom planu, zadovoljan prije svega provođenjem raznih kulturnih projekata u koje su uključene obje zemlje.

Obje strane su se složile da u području gospodarske suradnje, unatoč tendenciji porasta razmjene, ima mjesta za napredak. Mateljan je posebno istaknuo da se ulaskom Hrvatske u EU otvara mogućnost da hrvatske luke cijeloj Latinskoj Americi, pa tako i Argentini, postanu vrata i prag u Europu.

Na kraju razgovora sugovornici su izrazili uvjerenje da će buduća suradnja između dviju zemalja biti još uspješnija i plodonosnija.
 

Author: Hrvatsko-argentinska međuparlamentarna skupina prijateljstva