U Saboru izložba u povodu 25. obljetnice masakra redarstvenika u Borovu Selu

Zagreb - U Saboru je u četvrtak otvorena izložba u povodu 25. obljetnice masakra 12-orice redarstvenika iz Borova Sela, a otvorio ju je HDZ-ov zastupnik Stevo Culej. 

Izložba donosi niz fotografija, dokumenata i novinskih članaka, a postavljena je kronološki, od trenutka u kojem su redarstvenici još živi, preko ubojstva, obdukcije njihovih tijela i kaznenih prijava protiv počinitelja, do članka o Milanu Marinkoviću kojemu je izrečena 3,5-godišnja zatvorska kazna. Culej je upozorio i na fotografiju koja pokazuje spomenik Vukašinu Šoškočaninu, zapovjedniku paravojnih postrojbi koje su počinile zločin nad redarstvenicima, podignut u Borovu Selu. Natpis na spomeniku Šoškočanina naziva narodnim junakom. -Dakle, mi živimo u vremenu i prostoru gdje jedan ubojica ima ovakvo obilježje pored spomenika poginulih redarstvenika, kazao je Culej. Činjenicu da je za taj zločin izrečena tek jedna 3,5-godišnja zatvorska kazna Culej smatra apsurdom. 

Otvorenju izložbe nazočili su i potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš i predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić.
 

Author: Hina/Služba za medije