Potpredsjednik Sabora Neven Mimica primio slovačkog veleposlanika Romana Supeka

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica sastao se s veleposlanikom Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Romanom Supekom.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica i veleposlanik Roman Supek sastali su se povodom odgode najavljenog susreta predsjednika Odbora za europske integracije Nevena Mimice i predsjednika Odbora za europske poslove slovačkog parlamenta Milana Urbánija. Sastanak je odgođen zbog unutarnjih političkih razloga u Republici Slovačkoj, a sljedeći termin sastanka dogovoren je za početak jeseni. 

U nastavku sastanka odnosi dviju zemalja ocijenjeni su prijateljskima, s velikim potencijalom širenja suradnje na gospodarskom planu. Slovačka će, istaknuo je veleposlanik Supek, i dalje pružati potporu Hrvatskoj na putu za članstvo u EU. Potpredsjednik Sabora Neven Mimica rekao je da je u saborskoj proceduri trenutačno 11 europskih zakona koji se planiraju usvojiti tijekom ove saborske sjednice. Do kraja godine, dodao je, planira se usvajanje preostalih dvadesetak zakonskih prijedloga kojima bi se zaključio proces usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. U okviru razgovora o zastoju pregovaračkog procesa Neven Mimica izrazio je nadu da će pregovarački proces biti odvojen od graničnog pitanja koje se treba rješavati na pravnim temeljima.

Author: Služba za odnose s javnošću