Potpredsjednik Sabora Neven Mimica primio glavnog ekonomista u Europskoj banci za obnovu i razvoj Petera Sanfeya

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je glavnog ekonomista u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Petera Sanfeya. Sastanku je nazočila i šefica Ureda EBRD-a za Hrvatsku Charlotte Ruhe.

Razmijenjena su stajališta o aktivnostima koje Republika Hrvatska čini u pregovaračkom procesu s Europskom unijom. Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica predstavio je gostima dinamiku pregovora s EU, kao i aktivnosti u procesu provođenja reformi. Kao najvažnija područja reformi, Mimica je istaknuo pravosudni sustav, borbu protiv korupcije te restrukturiranje brodogradnje. Osvrnuo se i na ulogu Hrvatskoga sabora u prilagodbi hrvatskoga zakonodavstava pravnoj stečevini Europske unije. 

Bilo je riječi i o statusu pojedinih pregovaračkih poglavlja te mjerilima za otvaranje poglavlja. Razgovaralo se i o globalnoj ekonomskoj krizi, a Peter Sanfey kazao je da je Hrvatska strateški vrlo važna zemlja za projekte Europske banke za obnovu i razvoj, posebice u ovom kriznom razdoblju.

Author: Služba za odnose s javnošću