Mario Habek održao sastanak s bugarskom veleposlanicom Tanjom Dimitrovom

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-bugarske međuparlamentarne skupine prijateljstva Mario Habek održao je u srijedu sastanak s veleposlanicom Bugarske u Hrvatskoj Tanjom Dimitrovom na kojem su potvrđeni već tradicionalno prijateljski odnosi dviju država.

Voditelj Skupine Habek, ujedno i član saborskog Odbora za turizam, predložio je veleposlanici osnaživanje suradnje Hrvatske i Bugarske u području turizma, u čemu mnogo mogu pomoći nadležni parlamentarni odbori. 

Čestitao je Bugarskoj na skorašnjem preuzimanju predsjedanja Vijećem Europske unije i rekao kako je Hrvatska, koja predsjedanje preuzima početkom 2020., zainteresirana za bugarska iskustva u procesu pripreme.

Veleposlanica Dimitrova pozvala je članove Skupine prijateljstva u posjet bugarskom Narodnom sobranju te predložila da u sastavu izaslanstva bude i predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost s obzirom na to da obje države planiraju  ulazak u Schengen. Dodala je kako bi suradnja resornih parlamentarnih odbora mogla ubrzati zajednički cilj priključenja schengenskom prostoru.

Author: Hrvatsko-bugarska međuparlamentarna skupina prijateljstva