Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar primio veleposlanicu Francuske Michèle Boccoz

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar održao je sastanak s veleposlanicom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Michèle Boccoz.
 
Na sastanku je bilo riječi o nadolazećem posjetu Patricka Blocha, predsjednika Odbora za kulturu i obrazovanje francuske Narodne skupštine te voditelja parlamentarne skupine prijateljstva Francuske i Hrvatske u Saboru u svibnju ove godine. 

Veleposlanica Boccoz obavijestila je predsjednika Odbora o sve većem interesu francuskih investitora za ulaganja u Hrvatsku. Bilo je riječi i o uspješnoj kulturnoj suradnji Hrvatske i Francuske te o velikome interesu francuskih turista za posjet Hrvatskoj. 
 
Na geopolitičkome planu, sugovornici su istaknuli pripadnost dviju zemalja mediteranskome krugu, što uključuje i povezanost s događanjima u širem europskome susjedstvu te dobru suradnju Hrvatske i Francuske na vojnome i mirovnome planu. Govorilo se i o migracijama, prijetnji islamističkoga radikalizma te o odnosima Hrvatske sa susjednim zemljama. Istaknute su i prednosti ulaska Hrvatske u šengenski prostor. 
 
Zaključno, bilo je riječi i o europskim perspektivama zemalja u hrvatskome jugoistočnom susjedstvu.