Potpredsjednik Europskoga parlamenta Rainer Wieland održao izlaganje u okviru seminara "Postupci donošenja odluka u Europskoj uniji"

Zagreb - Potpredsjednik Europskog parlamenta Rainer Wieland održao je u Hrvatskom saboru izlaganje u okviru seminara "Postupci donošenja odluka u Europskoj uniji" s temom Informacijska tehnologija: okosnica za pristupačan i transparentan rad.

Potpredsjednik Europskoga parlamenta Rainer Wieland uvodno je u svom izlaganju istaknuo važnost informacijskih tehnologija za uspješan i transparentan rad Europskoga parlamenta u Bruxellesu.
- Primjena razvojnih informacijskih tehnologija i programa pridonosi odgovornijoj i jednostavnijoj administraciji, istaknuo je Wieland. U okviru doprinosa informacijskih tehnologija radu Europskoga parlamenta Wieland je izdvojio nekoliko važnih parametara, a to su: sigurnost, mobilnost, povezanost, operativnost i bolja komunikacija.

Potpredsjednik Wieland osvrnuo se i na neke aktualne statističke podatke Europskoga parlamenta koji se odnose na IT opremu. Primjerice, od IT opreme aktivno je 17 000 računala, 2 900 prijenosnih računala, 9 700 pisača te 15 000 elektroničkih adresa. U nastavku je Wieland sudionicima seminara izložio različite vrste IT programa kojima se unapređuje rad Europskoga parlamenta te postiže veća učinkovitost administracije.

Članovi političkih skupina u Europskom parlamentu, sukladno s veličinom političke skupine, sudjeluju u radu i aktivnostima na području razvoja informacijskih tehnologija, istaknuo je Wieland. - U tom kontekstu pozivam i predstavnike Hrvatskoga sabora da se pridruže spomenutim aktivnostima u predstojećem razdoblju kada Hrvatska postane punopravna članica Europske unije, dodao je Wieland.
 

Author: Služba za medije