Neven Mimica primio veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Yoshia Tamuru

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica primio je u nastupni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Yoshia Tamuru. Sastanku je prisustvovao i voditelj Hrvatsko-japanske skupine prijateljstva Gvozden Srećko Flego.

Veleposlanik Yoshia Tamura kazao je da Japan kontinuirano daje podršku Republici Hrvatskoj na njezinom putu prema članstvu u Europskoj uniji. Bilateralni odnosi dviju zemalja su vrlo dobri, ali uvijek postoji otvoreni prostor za intenziviranje odnosa, konstatirao je veleposlanik Tamura.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica zahvalio je na iskazanoj podršci te naglasio da dvije zemlje uspješno surađuju na mnogim područjima. Razgovaralo se i o mogućem jačanju ekonomske i kulturne suradnje Japana i Hrvatske. U nastavku je potpredsjednik Mimica izvijestio veleposlanika o aktivnostima Hrvatskoga sabora na području prilagodbe hrvatskoga zakonodavstva pravnoj stečevini Europske unije.

Voditelj Hrvatsko-japanske skupine prijateljstva Gvozden Srećko Flego informirao je veleposlanika o dosadašnjim aktivnostima skupine i budućima planovima. Razgovaralo se i o mogućem posjetu parlamentarne skupine prijateljstva iz Japana Hrvatskome saboru. Parlamentarna diplomacija iznimno je važna spona između dviju zemalja, ocijenili su sugovornici. Razmijenjena su stajališta i o aktualnoj ekonomskoj krizi i nedavno završenim lokalnim izborima u Hrvatskoj.

Author: : Služba za odnose s javnošću