Neven Mimica primio članove Radne skupine za proširenje Vijeća Europske unije

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je članove Radne skupine za proširenje Vijeća Europske unije.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica uvodno je predstavio ulogu Hrvatskoga sabora u pristupnim pregovorima Hrvatske za članstvo u EU, s posebnim osvrtom na prilagodbu hrvatskoga zakonodavstava pravnoj stečevini Europske unije. U okviru parlamentarnih aktivnosti Mimica je istaknuo ulogu i zadaće Odbora za europske integracije, kao i aktivnosti Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU.

Neven Mimica u nastavku je izvijestio goste o trenutačnom stanju pregovaračkog procesa s Europskom unijom te aktivnostima koje RH čini na tom području. Bilo je riječi i o reformama koje Hrvatska treba učiniti tijekom pregovaračkog procesa, a Neven Mimica kao jedno od najvažnijih područja reformi izdvojio je restrukturiranje brodogradnje. Razgovaralo se i o mogućim ustavnim promjenama u kontekstu budućeg članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Goste je zanimala i trenutačna podrška javnosti ulasku Hrvatske u punopravno članstvo EU, a razgovaralo se i o aktivnostima podizanja potpore javnosti.

Author: Služba za odnose s javnošću