Povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište i usluge Michel Barnier sastao se sa saborskim dužnosnicima

Zagreb - Osnovne teme razgovora na sastanku povjerenika Europske komisije za unutarnje tržište i usluge Michela Barniera s dužnosnicima Hrvatskoga sabora bile su vezane uz funkcioniranje zajedničkog tržišta Europske unije s posebnim osvrtom na integriranje Republike Hrvatske u te procese kada postane punopravna članica Unije. 

Povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište i usluge Michel Barnier izložio je modele prilagodbe europskog financijskog sektora izazovima ekonomske krize te zakonski okvir za transparentnije funkcioniranje zajedničkog tržišta EU-a. Konkretni prijedlozi i mjere uključuju više mobilnosti i pojednostavljivanje procesa te jedinstveni nadzor bankarskog sektora, istaknuo je Barnier.

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Rađenović u nastavku je predstavio gostima iz Europske komisije trenutno stanje hrvatskoga gospodarstva. Sugovornici su suglasni da je financijska stabilnost preduvjet za gospodarsku stabilnost. 
- Hrvatska treba pristup europskom tržištu shvatiti kao veliku priliku za razvoj, kazao je Barnier. 

Michel Barnier osvrnuo se i na iznimno važnu ulogu nacionalnih parlamenata u komunikaciji između građana i institucija Europske unije. Posebno je istaknuo ulogu Hrvatskoga sabora u prilagodbi hrvatskog zakonodavstva pravnoj stečevini Europske unije. 
- Čestitamo na velikom poslu koji ste do sada obavili, a koji nije bio jednostavan, zaključio je Barnier. 

Author: Služba za medije