Dragan Kovačević primio ruskog veleposlanika Mihaila Konarovskog

Zagreb - Predsjednik Odbora za gospodarstvo i voditelj Hrvatsko-ruske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru Dragan Kovačević primio je u oproštajni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Mihaila Konarovskog.

Veleposlanik Ruske Federacije Mihail Konarovski u svom se oproštajnom posjetu osvrnuo na cjelokupnu dosadašnju suradnju dviju zemalja koju je ocijenio vrlo dobrom. Međuparlamentarnu suradnju, a posebice suradnju Hrvatsko-ruske skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru i srodne skupine u Dumi, istaknuo je kao izrazito važnu poveznicu dviju prijateljskih zemalja. 

Gospodarsku suradnju sugovornici su ocijenili zadovoljavajućom, a očekuje se jačanje suradnje i na drugim područjima. Veleposlanik Konarovski naglasio je da se uskoro očekuje i potpisivanje novog ugovora o kulturnoj suradnji s ministrom kulture Božom Biškupićem, koji će također biti dobar pokazatelj cjelokupnih prijateljskih odnosa Hrvatske i Ruske Federacije. 

Predsjednik Odbora za gospodarstvo i voditelj Hrvatsko-ruske skupine prijateljstva Dragan Kovačević zahvalio je veleposlaniku Konarovskom na svom dosadašnjem radu i velikom doprinosu produbljivanju odnosa Rusije i Hrvatske. Informirao je veleposlanika i o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, a osvrnuo se i na skori prijedlog rebalansa državnog proračuna koji će uslijediti prije ljetne stanke, kao i na jesenski rebalans proračuna i moguće modele uštede. Hrvatski sabor intenzivno radi na usklađivanju hrvatskoga zakonodavstava s pravnom stečevinom EU unatoč trenutačnoj slovenskoj blokadi hrvatskih pregovora s EU, kazao je Kovačević. 

Veleposlanik Konarovski i predsjednik Odbora Kovačević u završnom su dijelu susreta razgovarali i o mogućem posjetu Hrvatsko-ruske skupine prijateljstva ruskoj Dumi.

Author: Služba za odnose s javnošću