Dužnosnici Parlamentarne skupštine OESS-a Picula i Migliori službeno posjetili Mongoliju

Ulan Bator - Potpredsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Tonino Picula, zajedno s predsjednikom Parlamentarne skupštine OESS-a Riccardom Migliorijem, boravi u službenom posjetu Mongoliji. 

U Mongoliji, koja je u prosincu prošle godine postala 57. državom sudionicom OESS-a, Picula i Migliori susreli su se s predsjednikom države Tsakhiagiinom Elbegdorjem, predsjednikom parlamenta Zandaakhuuom Enkhboldom, ministrom vanjskih poslova i trgovine Luvsanvandanom Boldom i voditeljicom mongolskoga izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Migeddorjom Batchimeg. 

- Dvadeset godina nakon prvih demokratskih i pluralističkih izbora Mongolija bilježi porast neovisnosti medija, porast sudjelovanja žena u političkom životu i vidljiv gospodarski rast u glavnom gradu, što ukupno gledano podupire promjene na bolje u ovoj velikoj zemlji, izjavio je Migliori nakon održanih sastanaka s mongolskim dužnosnicima. 

- Čestitamo Mongoliji na napretku i nadam se da će vlada i parlament surađivati s OESS-om kako bi ojačali svoje institucije s ciljem zaštite okoliša i osiguranja gospodarskog razvitka na dobrobit svih građana Mongolije, dodao je Picula. 

- Mongolija bi aktivnijim angažmanom u okviru OESS-a trebala iskoristiti njegovu ekspertizu u promoviranju demokracije, ljudskih prava, zaštite okoliša i sigurnosti, zaključio je Migliori. OESS je predložio moguće projekte potpore demokratskom razvoju Mongolije koji uključuju obuku na područjima održavanja transparentnih izbora, upravljanja, provedbe zakona i održivog upravljanja prirodnim resursima. 
 

Author: Služba za medije/Parlamentarna skupština OESS-a