Srđan Gjurković i Daniel Mondekar sastali se s potpredsjednikom crnogorske Skupštine Brankom Radulovićem

Zagreb - Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Srđan Gjurković s članovima Odbora primio je potpredsjednika Skupštine Crne Gore Branka Radulovića s izaslanstvom. 

Na sastanku se razgovaralo o hrvatskim iskustvima i dobroj praksi iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom s posebnim fokusom na područje financija i gospodarstva. Ovom prigodom potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović zahvalio je Hrvatskoj na potpori koju pruža Crnoj Gori na njezinu „europskom putu“. 

Prenoseći hrvatska iskustva, predsjednik Odbora za financije i državni proračun Srđan Gjurković istaknuo je važnost stabilnosti financijskog sustava te dodao da su infrastrukturni projekti i strateška industrija temelj za dinamični gospodarski rast i razvoj. 

Osvrnuvši se na gospodarsku suradnju Crne Gore i Hrvatske, Radulović je istaknuo da postoje neiskorišteni potencijali za aktivniju suradnju dviju susjednih zemalja koje treba iskoristiti na obostranu korist. 

Razgovaralo se i o otvorenim bilateralnim pitanjima između dviju zemalja. Sugovornici su suglasni da dvije zemlje dobro surađuju na različitim područjima te će u skladu s tim rješavati i otvorena bilateralna pitanja poput Prevlake. U završnom dijelu sastanka Branko Radulović pozvao je Odbor za financije i državni proračun u uzvratni posjet Skupštini Crne Gore. 

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Radulović održao je sastanak i s predsjednikom Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora Danijelom Mondekarom. 
 

Author: Služba za medije