Romana Jerković primila veleposlanika Mađarske Józsefa Zoltána Magyara

Zagreb - Predsjednica Odbora za međuparlamentarnu suradnju Romana Jerković sastala se u četvrtak s veleposlanikom Mađarske Józsefom Zoltánom Magyarom.

Predsjednica Odbora uvodno je pohvalila dobre odnose Hrvatske i Mađarske te je istaknula kako je međuparlamentarna suradnja jedan od načina za učvršćivanje prijateljskih spona dvaju naroda. U skladu s time, Jerković je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom učestalom razmjenom posjeta na visokoj razini te je pozdravila skorašnji dolazak Mađarsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva u Hrvatski sabor.

– Vjerujem da će susret naših skupina prijateljstva u Zagrebu dodatno ojačati prijateljstvo naših parlamenata te uz konstruktivan dijalog i suradnju pridonijeti snaženju bilateralnih odnosa Hrvatske i Mađarske, rekla je Jerković te dodala kako joj je izuzetno drago što će jedna od tema razgovora skupina biti i dogovor oko proglašenja Dana hrvatsko-mađarskog prijateljstva. U nastavku razgovora sugovornici su se složili kako obje zemlje trebaju uložiti napore za poboljšanje prometne infrastrukture, posebno željezničke i brodske, ali i otvoriti dijalog o još boljem korištenju Luke Rijeka.

Veleposlanik Magyar predstavio je mađarsku inicijativu o mogućnosti otvaranja više graničnih prijelaza između dvije države, ponajviše s ciljem razmjene konkurentnih proizvoda malog i srednjeg poduzetništva što je predsjednica Odbora za međuparlamentarnu suradnju Romana Jerković pozdravila.

Author: Odbor za međuparlamentarnu suradnju