Grbin i Mateljan sudjeluju na plenarnom zasjedanju Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Minsk - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (PD SEI) Peđa Grbin te član Izaslanstva Damir Mateljan sudjeluju na plenarnom zasjedanju PD SEI-ja koje se od 27. do 29. studenog 2017. godine održava u Minsku pod predsjedanjem Bjelorusije. 

Glavna tema ovogodišnjega zasjedanja su digitalne tehnologije i s njima povezana geopolitička sigurnost o čemu su se čula brojna izlaganja predstavnika bjeloruskoga državnog vrha, uključujući predsjednika parlamenta i ministra komunikacije kao i predsjednika relevantnih parlamentarnih odbora. O istoj temi su raspravljali i predstavnici zemalja članica okupljeni u Minsku.

Voditelj hrvatskoga izaslanstva naglasio je kako digitalna sigurnost ima više aspekata te kako je iznimno važno zbog privatne i javne sigurnosti na Internetu donijeti zakonski okvir koji će regulirati to važno područje.

Grbin je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i predsjedanju tijekom 2017. godine te pozvao sve predstavnike parlamenata država članica da sljedeće godine dođu u Zagreb kada će Republika Hrvatska predsjedati Srednjoeuropskom inicijativom.

Author: Ured za međunarodne i europske poslove