Potpredsjednica Sabora Željka Antunović primila ministricu vanjskih poslova Andore Meritxell Mateu Pi

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović primila je ministricu vanjskih poslova Kneževine Andore Meritxell Mateu Pi.

Posjet je označen kao početak novog vida suradnje, ali i kao potvrda dosadašnjih dobrih odnosa između dvije države. Ovo je prilika da naši odnosi ne budu dobri samo na formalnoj i kurtoaznoj razini, već čvrsto utemeljeni na političkoj i gospodarskoj suradnji, zaključila je Željka Antunović. Postoji prostor za unaprjeđenje gospodarske suradnje, složile su se sugovornice, posebno u segmentu turizma koji je važna gospodarska grana obiju zemalja. U okviru razgovora o turizmu, razmijenjena su dosadašnja iskustva i predstojeći izazovi na dinamičnom i zahtjevnom svjetskom tržištu. 

Potpredsjednica Hrvatskog sabora Željka Antunović upoznala je gošću s trenutačnim aktivnostima Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji, s posebnim osvrtom na ulogu parlamenta u tom procesu. Iako je Hrvatska učinila dosta na tom putu, dodala je, još uvijek predstoji dovršavanje započetih reformi i dostizanje europskih standarda na nekoliko područja.

Author: Služba za odnose s javnošću