Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović sastao se s ruskim veleposlanikom Konarovskim

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je veleposlanika Ruske Federacije Mihaila Konarovskog. 

Središnja tema razgovora bili su bilateralni odnosi dviju zemalja koji su ocijenjeni vrlo dobrima i bez otvorenih pitanja. Sugovornici su se dotakli najvažnijih točaka suradnje, posebno istaknuvši velike potencijale u sektorima gospodarstva i turizma. Dogovoreno je i daljnje intenziviranje parlamentarne suradnje. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović upoznao je gosta s najvažnijim vanjskopolitičkim prioritetima RH, za koje je veleposlanik Konarovski iskazao razumijevanje. Istaknuta je i dobra suradnja u okviru Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kao i u okviru drugih međunarodnih organizacija. 

Mario Zubović i veleposlanik Konarovski razmijenili su mišljenja i o stanju u regiji, s posebnim osvrtom na stanje nakon proglašenja neovisnosti Kosova. Veleposlanik Ruske Federacije Mihail Konarovski naglasio je kako Rusija želi podjednako surađivati sa svim zemljama regije.
 

Author: Služba za odnose s javnošću