ProLife.hr i Vigilare predali Saboru više od 168.000 potpisa za zaštitu nerođenih

Zagreb - Predstavnici građanske inicijative ProLife.hr i Zaklade Vigilare predali su u petak Hrvatskom saboru 168.561 potpis na peticiju za zakonsku zaštitu nerođenog života.

Peticiju s potpisima građana preuzeo je potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner uz kojega su primopredaji peticije prisustvovali i zastupnici Ante Babić, Davor Ivo Stier te Ivan Ćelić.

-Došli smo vam s potpisima građana koje smo prikupili prije ljeta s kojima se zalažemo za dvije stvari koje idu u smjeru zaštite nerođenoga života i veće pomoći trudnicama. Dajemo vam mandat da te potpise u naše ime predate nadležnim institucijama, kazao je predsjednik Zaklade Vigilare Vice Batarelo koji je potpredsjedniku Reineru predao i pravnu analizu Istanbulske konvencije.  -Nismo za ratifikaciju te vrlo kontroverzne konvencije i protivimo se uvođenju rodne ideologije u pravni sustav, poručio je Batarelo. Reiner je odgovorio da će njihove potpise proslijediti Ministarstvu zdravstva na daljnje razmatranje, ali i proučiti analizu Istanbulske konvencije. Batarelo je zahvalio, naglasivši da je primanje u Saboru "festival demokracije". -Hrvatski sabor je Sabor svih građana, predstavlja svu raznolikost i otvoren je za sve inicijative jer je to uloga Sabora, odvratio je Reiner. 

Author: Hina/Služba za medije