Neven Mimica primio veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yosefa Amranija

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yosefa Amranija.

Veleposlanik Države Izrael Yosef Amrani ustvrdio je da su odnosi dviju zemalja zadovoljavajući te da uvijek postoji otvoreni prostor za intenziviranje suradnje na raznim područjima. Izrael podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju i očekuje da će Hrvatska svoj pregovarački proces dovršiti u što skorije vrijeme.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica predstavio je veleposlaniku Amraniju rad i nadležnosti Odbora za europske integracije. Sugovornici su razmijenili stajališta i o aktualnostima u odnosima Hrvatske i Slovenije, a bilo je riječi i o modalitetima rješavanja graničnog pitanja dviju zemalja. U nastavku se razgovaralo o aktivnostima Hrvatskoga sabora koje provodi u procesu prilagodbe hrvatskoga zakonodavstva pravnoj stečevini Europske unije. Neven Mimica istaknuo je da je Hrvatska do sada intenzivno radila na procesu svih potrebnih reformi, a aktivnosti na tom području nastavlja i dalje.

U završnom dijelu sastanka sugovornici su razgovarali o bliskoistočnoj krizi i mirovnom procesu te o predstojećim predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj.

Author: Služba za odnose s javnošću