Gordan Jandroković primio veleposlanika Talijanske Republike

Zagreb - Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković primio je u prvi službeni posjet veleposlanika Talijanske Republike Alessandra Grafinija. 

Talijanski veleposlanik rekao je da Italija snažno podržava Hrvatsku u njenim nastojanjima za skori početak pregovora sa Europskom unijom i pomaže da se i posljednja prepreka na tom putu prevlada. Istaknuo je kako su gospodarski odnosi dviju zemalja vrlo dobri. Italija je prvi ekonomski partner Republike Hrvatske, treća strana zemlja u investicijama u Hrvatskoj, a druga po broju stranih turista u Hrvatskoj. 

Gordan Jandroković zahvalio je na potpori koju Italija pruža Hrvatskoj u njenom približavanju EU, istaknuvši da Hrvatska i njeni građani gaje prijateljske osjećaje prema susjednoj Italiji, s kojom Hrvatska ima i izvrsne gospodarske odnose. 

Bilo je riječi o pristupu stranih državljana tržištu nekretnina u Hrvatskoj u kontekstu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te mogućnosti kupnje nekretnina u Hrvatskoj zainteresiranim talijanskim državljanima.