Hrvatsko-brazilska međuparlamentarna skupina prijateljstva primila brazilskog veleposlanika

Zagreb - Hrvatsko-brazilska međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatskoga sabora održala je sastanak s veleposlanikom Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj Luizom Fernandom G. de Athaydeom.

Ovom prigodom veleposlanik Luiz Fernando G. de Athayde iscrpno je izvijestio članove skupine o današnjem Brazilu i genezi njegova razvitka. Brazil je kao član BRICS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i JAR) skupine zemalja jedno od najbrže rastućih gospodarstava svijeta, dodao je veleposlanik. 

Fascinantni pokazatelji privrednog rasta, pogotovo u ovim godinama globalne ekonomske krize, uz relativno nisku stopu nezaposlenosti od nepunih 6 posto, čine Brazil zemljom velikih prilika za mnoge visokoobrazovane iz cijelog svijeta, pa tako i za građane Hrvatske, kazao je veleposlanik. 

Brazilski je veleposlanik pokazao razumijevanje za usmjerenost RH prema EU u ovom periodu, ali je izrazio i uvjerenje da će Hrvatska, nakon skorog ulaska u punopravno članstvo EU-a, dio svojih potencijala realizirati pojačanom i proširenom suradnjom s Brazilom, a na obostranu korist. 

Voditelj Hrvatsko-brazilske međuparlamentarne skupine prijateljstva Boro Grubišić zahvalio je brazilskom gostu na njegovu iscrpnom i poticajnom izlaganju koje je izazvalo veliko zanimanje članova skupine te je izrazio nadu da će se uskoro i međuparlamentarna suradnja dviju zemalja intenzivirati.
 

Author: Hrvatsko-brazilska međuparlamentarna skupina prijateljstva