Mario Zubović primio portugalskog veleposlanika Barreirosa

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je u službeni posjet veleposlanika Republike Portugal Luisa Barreirosa.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović osvrnuo se na nedavne parlamentarne izbore, istaknuvši kako, nakon konstituiranja Vlade i Sabora, RH intenzivno nastavlja proces pregovora za ulazak u Europsku uniju i NATO. Ocijenio je da Hrvatska nije u potpunosti zadovoljna intenzitetom odvijanja pregovora s EU te dodao kako bilateralna pitanja ne bi trebala utjecati na tijek pregovora.

Veleposlanik Luis Barreiros podržao je ulazak Hrvatske u EU i NATO, istaknuvši važnost dovršetka reformi i dosljedne provedbe zakonskih propisa te dodao kako očekuje da će RH uskoro otvoriti preostala pregovaračka poglavlja. Naglasio je pozitivne promjene koje su su dogodile u hrvatskom društvu od neovisnosti do danas, a poglavito posljednjih godina.

Razgovaralo se i o postignućima u gospodarstvu kao i velikim infrastrukturnim projektima koje je Hrvatska napravila kako bi se i na taj način približila standardima Europske unije. Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Zubović i veleposlanik Barreiros također su se osvrnuli na stanje u regiji nakon proglašenja neovisnosti Kosova.

Author: Služba za odnose s javnošću