Mario Habek razgovarao s veleposlanicom Bugarske Dimitrovom o jačanju kulturne suradnje

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-bugarske međuparlamentarne skupine prijateljstva Mario Habek susreo se u srijedu s veleposlanicom Republike Bugarske Tanyom Dimitrovom.

Na sastanku su potvrđeni već tradicionalno prijateljski odnosi Hrvatske i Bugarske te je izraženo zadovoljstvo intenzivnom razmjenom posjeta na svim razinama. U skladu s tim, Habek je uputio službeni poziv za posjet Bugarsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva bugarskoga Narodnog sobranja Hrvatskoj u lipnju ove godine. 

Kazao je da će se tom prilikom definirati detalji sporazuma o prijateljstvu i suradnji bugarskoga grada Vratse i Varaždina. Nadalje je Habek izrazio želju da se kulturna suradnja dviju država intenzivira i u prigodi održavanja manifestacije Špancirfest te pozvao bugarske umjetnike da nastupe u Varaždinu. 

Veleposlanica Dimitrova izrazila je zadovoljstvo Habekovim prijedlozima te dodala kako očekuje plodonosnu suradnju. U nastavku razgovora istaknula je kako Bugarska uskoro predaje predsjedanje Procesom suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) Hrvatskoj  te dodala kako Bugarska očekuje hrvatsku podršku u osnivanju stalnoga tajništva Parlamentarne skupštine SEECP-a u Sofiji.
 

Author: Hrvatsko-bugarska međuparlamentarna skupina prijateljstva