Zastupnici Kluba zastupnika HDZ-a primili bavarsko parlamentarno izaslanstvo

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner, u ime Hrvatskoga sabora, pozdravio je izaslanstvo prijateljskog bavarskog parlamenta. Naglasio kako su veze između Hrvatskoga sabora i bavarskog parlamenta vrlo bliske te je zahvalio na posjetu konstatirajući kako smo razmjenom informacija i ideja bliže ostvarenju zajedničkih ciljeva. 

Zastupnik Domagoj Ivan Milošević pozdravio je sve prisutne u ime predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Karamarka i zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji s CSU-om i Zakladom Hanns Seidel te izrazio nadu za daljnju posebice gospodarsku suradnju između Hrvatske i Njemačke. 

Novoizabrani zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier zahvalio je na čestitkama zbog uspjeha na izborima za Europski parlament u nadi da će HDZ iduće godine na izborima za Europski parlament imati 8 zastupnika kao i CSU. Istaknuo je proeuropske stavove Hrvatske demokratske zajednice.

U ime Zaklade Hanns Seidel dr. Klaus Fiesinger, načelnik Odjela za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu i Kavkaz zahvalio je na prijemu, čestitao na uspjehu na izborima za Europski parlament te naglasio da u prvom planu treba biti gospodarska suradnja. 

Franz Obermeier, zastupnik u njemačkom Bundestagu, izjavio je da će se 16. svibnja 2013. u Berlinu glasovati o ratifikaciji hrvatskoga pristupnog ugovora te da očekuje i nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji nastavak dobre suradnje Njemačke i Hrvatske.
 

Author: Klub zastupnika HDZ-a