Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić sastala se s finskom veleposlanicom Nyroos

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je u posjet veleposlanicu Finske Ann-Marie Nyroos.

Sastanak je otvoren razgovorom o procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Vesna Pusić upoznala je sugovornicu s dinamikom pregovora i ulogom Nacionalnog odbora. Rekla je kako Hrvatskoj predstoje ključni mjeseci za ubrzavanje započetih reformi, od kojih je posebno izdvojila reformu sudstva kao temelj za kvalitetno rješavanje problema korupcije u RH. 

Zaključila je kako vjeruje da će Hrvatska dovršiti pregovore u predviđenom roku, no za to je potrebno ubrzavanje usklađivanja našeg zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. Osvrnuvši se na čvrsti konsenzus parlamentarnih stranaka o ovom vanjskopolitičkom prioritetu Hrvatske, veleposlanica Ann-Marie Nyroos istaknula je njegovu važnost za male zemlje poput Hrvatske i Finske.

U okviru razgovora o položaju žena u Hrvatskoj istaknut je pozitivan napredak. Vesna Pusić upoznala je veleposlanicu s razvojem ženskih udruga u okviru nevladinog sektora koji je, zaključeno je, izrazito važan u ovom segmentu. Razgovor je završen dogovorom o daljnjoj suradnji.

Author: Služba za odnose s javnošću