Mario Zubović sastao se s dužnosnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Slovačke Bužekom

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Mario Zubović primio je u posjet generalnog direktora Političke uprave u Ministarstvu vanjskih poslova Slovačke Republike Romana Bužeka.

Romano Bužek uputio je čestitke Hrvatskoj na pozivnici za članstvo u NATO savezu te na dosadašnjim postignućima u procesu pristupanja EU. Istaknuo je čvrstu potporu Slovačke ovim hrvatskim vanjskopolitičkim prioritetima. Sugovornici su odnose dviju zemalja ocijenili odličnima, bez otvorenih pitanja, te s vrlo dobrom bilateralnom suradnjom. Izraženo je zadovoljstvo sve učestalijim kontaktima između dvaju parlamenata te je najavljeno jačanje suradnje i dvaju vanjskopolitičkih parlamentarnih odbora. 
Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović upoznao je goste s predstojećim aktivnostima Hrvatskog sabora u procesu usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. U završnom dijelu razgovora razmijenjena su stajališta o stanju u regiji, pri čemu je Romano Bužek izdvojio Hrvatsku kao pozitivan primjer ostalim zemljama u okruženju. 

Author: Služba za odnose s javnošću