Veljko Kajtazi susreo se s dekanom Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu Aleksandrom Raczom

Zagreb - Zastupnik dvanaest nacionalnih manjina Veljko Kajtazi susreo se s dekanom Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu Aleksandrom Raczom i članom Upravnoga vijeća Veleučilišta i pomoćnikom pročelnika Ureda za zdravstvo Grada Zagreba Slavkom Antolićem. 

Susret je dogovoren nastavno na proslavu Zlatnog jubileja - 50. godišnjice osnutka i kontinuiranoga rada Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu održanoga 22. travnja u muzeju Mimara. Na toj svečanosti potvrđena je bogata povijest i važnost Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu te su dodijeljene i zahvalnice i plakete „Zlatna vrata Zdravstvenog veleučilišta", rad akademske umjetnice Ljerke Njerš. 

Među nagrađenima bio je i saborski zastupnik Veljko Kajtazi kojemu je dodijeljeno priznanje za razvoj društvene odgovornosti studenata i drugih članova akademske zajednice Zdravstvenoga veleučilišta zbog doprinosa ostvarivanju Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. 

Uspješna inicijativa saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija i dekana Aleksandra Racza rezultirala je odlukom Stručnoga vijeća Zdravstvenoga veleučilišta od 1. listopada 2015. kojom je odobren izravan upis na studije Zdravstvenoga veleučilišta pripadnicima romske nacionalne manjine. Ova odluka Zdravstvenoga veleučilišta izrazito je važna za romsku zajednicu u Republici Hrvatskoj, složili su se sugovornici. 
 

Author: Ured zastupnika Veljka Kajtazija