Zastupnici Grbin, Klisović i Varga primili zastupnika u Europskom parlamentu Jo Leinena

Zagreb – Zastupnici Kluba zastupnika SDP-a Peđa Grbin, Joško Klisović i Siniša Varga sastali su se utorak s kolegom iz njemačke sestrinske stranke SPD Jo Leinenom, zastupnikom u Europskom parlamentu. 

Razgovaralo se o brojnim aktualnim temama, među ostalim, o  upravo završenim parlamentarnim izborima u Njemačkoj i njihovom utjecaju na politike Europske unije. Zastupnici su se složili da veliku neizvjesnost donosi dobar rezultat ekstremno desnih stranaka koje imaju sve veću podršku glasača, a ovogodišnji njemački izbori nisu iznimka. 

Sudionici sastanka razmijenili su iskustva i o svom parlamentarnom radu i načinu na koji parlamenti Hrvatske i Njemačke funkcioniraju. Postoje mnoge razlike, prvenstveno u tome što  je Hrvatski sabor manji i nema sličnu infrastrukturu. Svakako, Odbori za europske poslove dvaju parlamenata su radna tijela između kojih se može graditi bolja suradnja.

Zastupnik Leinen istaknuo je kako je važno da se i unutar hrvatskog parlamentarnog života više bori za europsku politiku i zajedničke teme jer to može doprinijeti boljem pozicioniranju unutar Europske unije i pronalaženju načina kako se nositi sa budućim izazovima.

Author: Klub zastupnika SDP-a