Andrej Plenković primio glavnog tajnika Europskog pokreta Njemačka Bernda Hüttemanna

Zagreb – U okviru Europskog tjedna zastupnik Andrej Plenković primio je glavnog tajnika Europskog pokreta Njemačka Bernda Hüttemanna. Na sastanku su sudjelovali i Nataša Owens, iz Izvršnog odbora Europskog pokreta Hrvatska, i Dubravko Miholić, predsjednik Europskog pokreta Hrvatska. 

U uvodnom dijelu sastanka glavni tajnik Europskog pokreta Njemačka Bernd Hüttemann predstavio je rad i aktivnosti Pokreta. Europski pokret Njemačka pokriva širok spektar aktivnosti i intenzivno radi na promicanju europskih ideja putem tematskih seminara, kongresa i konferencija u različitim društvenim strukturama, istaknuo je Hüttemann. 

Bilo je riječi i o mogućnostima za uspostavu intenzivnije suradnje Europskog pokreta Njemačka s Europskim pokretom Hrvatska. 

U kontekstu skorog punopravnog članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji Andrej Plenković istaknuo je važnost promocije europskih tema u Hrvatskoj različitim edukativnim projektima. 

Razgovaralo se i o nedavno održanim izborima za Europski parlament u Republici Hrvatskoj te o budućoj suradnji zastupnika u Europskom parlamentu s Europskim pokretom Hrvatska.
 

Author: Služba za medije