Sabina Glasovac i članovi Odbora za zaštitu okoliša i prirode održali sastanak s izaslanstvom Parlamenta Republike Indonezije

Zagreb -  Potpredsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Sabina Glasovac i članovi Odbora za zaštitu okoliša i prirode Marija Puh i Darko Horvat održali su sastanak s članovima Odbora za energetiku, istraživanje, tehnologiju i zaštitu okoliša Parlamenta Republike Indonezije.

Potpredsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Sabina Glasovac uvodno je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju zemalja na različitim razinama, dodavši kako će i današnji susret svakako rezultirati unapređenjem i intenziviranjem odnosa na obostranu korist. Podsjetila je kako se bilateralna obrazovna i znanstvena suradnja s Republikom Indonezijom već ostvaruje na temelju nekoliko ugovora, a u planu je i daljnje razvijanje akademske suradnje uz poticanje studentske mobilnosti kao i razvijanje zajedničkih istraživačkih projekata.

Ispred Odbora za energetiku, istraživanje, tehnologiju i zaštitu okoliša Parlamenta Republike Indonezije Satya Widya Yudha govorio je o nadležnostima i aktivnostima Odbora. Istaknuo je zaštitu okoliša i energetiku kao trenutni fokus interesa Odbora, posebice u kontekstu smanjenja emisije CO2, alternativnih izvora energije te  primjene visoke tehnologije. -Zainteresirani smo i za aktivniju suradnju Hrvatske i Indonezije u okviru područja zaštitite okoliša, dodao je Satya Widya Yudha.

Član Odbora za zaštitu okoliša Darko Horvat predstavio je gostima planove i projekte vezane iz energetsku politiku i obnovljive izvore energije kao i načine gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj.

Gosti iz Indonezije interesirali su se i za hrvatski izborni proces, zakonodavnu aktivnost Hrvatskoga sabora te za odnose između Sabora i Vlade Republike Hrvatske.

Author: Služba za medije