Mario Zubović primio državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Makedonije Abdulkadara Memedija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Makedonije Abdulkadara Memedija.

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Makedonije Abdulkadar Memedi uvodno je rekao da su bilateralni odnosi Makedonije i Hrvatske vrlo dobri i prijateljski. Parlamentarna je suradnja odlična, posebice suradnja parlamentarnih skupina prijateljstva, istaknuo je Memedi.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović naglasio je da Hrvatska podupire ulazak Makedonije u Europsku uniju te žali što Makedonija nije uspjela ostvariti članstvo u NATO savezu. Mario Zubović izvijestio je goste o trenutačnoj dinamici pregovora Republike Hrvatske s EU, a razgovaralo se i o graničnom pitanju sa Slovenijom, kao i o mogućim rješenjima tog pitanja.

Sugovornici su razmijenili stajališta i o situaciji u regiji, s posebnim osvrtom na aktualne događaje u Bosni i Hercegovini. Razgovaralo se i o skorom posjetu vanjskopolitičkog Odbora makedonskog parlamenta Hrvatskom saboru.

Author: Služba za odnose s javnošću