Miroslav Tuđman primio izaslanstvo njemačkog Bundestaga

Zagreb - Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman sa članovima Odbora primio je izaslanstvo radnog tijela njemačkog Bundestaga koje je sukladno sa čl. 13. st. 6. Ustava Savezne Republike Njemačke zaduženo za parlamentarni nadzor.

Voditelj izaslanstva radnog tijela njemačkog Bundestaga Norbert Geis uvodno je predstavio rad i aktivnosti radnog tijela. - Naše su aktivnosti, prije svega, usmjerene na nadzor službi za otkrivanje kaznenih djela u dijelu koji se odnosi na snimanja razgovora u prostorima, radi suzbijanja organiziranog kriminala preventivno ili tijekom kaznenog progona, istaknuo je Geis. 

U nastavku su sugovornici razmijenili iskustva o temama vezanim uz suzbijanje organiziranog kriminala, prevenciju i opasnosti od terorizma te suradnju s ministarstvima pravosuđa i unutarnjih poslova. 

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman izložio je njemačkom izaslanstvu ulogu i nadležnosti Odbora u obavljanju parlamentarnog nadzora nad sigurnosno-obavještajnim agencijama u skladu sa zakonom. Upoznao je članove izaslanstva sa zakonodavnim rješenjima koja omogućuju tijelima kaznenog progona i sigurnosno-obavještajnim agencijama primjenu radnji i mjera kojima se privremeno ograničavaju određena, Ustavom zajamčena prava građana.

U zaključnom dijelu susreta Norbert Geis čestitao je Hrvatskoj na skorom ulasku u punopravno članstvo Europske unije te izrazio želju za dobrom suradnjom dvaju parlamenata i u okviru Unije. - Očekujemo da Hrvatska pridonese stabilnosti Europske unije i u političkom i u drugim područjima djelovanja, kazao je Geis.
 

Author: Služba za medije