Vesna Pusić i Milorad Pupovac razgovarali sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ukrajine Jelisejevim

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić i predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primili su u radni posjet zamjenika ministra vanjskih poslova Ukrajine Kostiantina Jelisejeva.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Ukrajine Kostiantin Jelisejev čestitao je Hrvatskoj na pozivnici za članstvo u NATO savezu i na ostvarenom napretku u pregovorima za članstvo u EU.

Središnja tema sastanka bio je proces pristupanja Europskoj uniji. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić upoznala je goste s hrvatskim iskustvima, s posebnim osvrtom na ulogu parlamenta u tom procesu. Izložen je vremenski okvir plana dovršetka pregovora i usklađivanja hrvatskih zakona s pravnom stečevinom EU. U okviru razgovora o tehničkim aspektima pregovora, Vesna Pusić i Milorad Pupovac skrenuli su pozornost gostima na ključne elemente pristupnog procesa.

Kostiantin Jelisejev zahvalio je Hrvatskoj na konzistentnoj potpori koju pruža Ukrajini te je izrazio nadu u nastavak suradnje. U završnom dijelu razgovora razmijenjena su stajališta o neovisnosti Kosova i stanju u regiji.

Author: Služba za odnose s javnošću